Algemeen

Bedrijventerrein krijgt nieuw jasje: “Het ligt hier nu vol putten en bulten”

Dit bericht delen

Nieuwe rioleringen, een proper wegdek en veilige fietspaden: het bedrijventerrein Dender krijgt een nieuw jasje en het startschot voor de werken weerklonk gisteren. Ondanks de vrees voor verkeershinder vinden ondernemers de modernisering een goede zaak.

Liefst 13 miljoen euro wordt uitgetrokken om het projectgebied Dender Noord op te waarderen. Het gaat om vier bedrijvenzones in het noorden van Aalst, met een totale oppervlakte van 165 hectare: Noord II (Hekkestraat), Noord III (Tragel), Noord IV (Lion d’Or) en Noord V (Wijngaardveld).

Dinsdag werd het ceremoniële startschot gegeven van de riolerings- en wegeniswerken in de Hekkestraat, de Alverenbergbaan en de Spuimeersenweg. Die zullen duren tot eind 2020. Het stadsbestuur doet er naar eigen zeggen alles aan om de hinder voor de bedrijven tijdens de werken tot een minimum te beperken.

“Ik weet al sinds jaren dat er werkzaamheden zouden komen”, zegt Kristof Gabriëls van brandstoffen Gabriëls & Co. “Via de bedrijvenvereniging werden we betrokken bij de planning. De straat ligt nu vol putten en bulten: wie naar het containerpark komt, is door het gedaver de helft van zijn aanhangwagen kwijt tegen het moment dat hij daar arriveert. Het is dus nodig dat ze de straat en de infrastructuur goed heraanleggen.”

Zeven tot acht jaar duren

Schepen van Economie Katrien Beulens (CD&V) zegt dat de stad voor de werken door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) betoelaagd wordt voor liefst 85 procent van de kostprijs. De heraanleg gebeurt in fases, om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Het hele project kan makkelijk zeven tot acht jaar duren.

“Hemelwater en afvalwater worden in de nieuwe infrastructuur worden gescheiden”, aldus nog schepen van Openbare Werken, Jean-Jacques De Gucht (Open VLD).

“Langs de andere kant komen fietspaden én ook aan groen hebben we gedacht. Dit wordt een bedrijventerrein dat beantwoordt aan alle moderne normen.”

Leen De Smedt

Bron: Het Nieuwsblad – 27 Feb. 2019

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Frans Penne maakt werk van het Wijngaardveld

Algemeen

Open VLD is files beu